Hvad er kropsterapi?

Selve kropsterapien er en dybdegående forløsende massageform, der kombinerer afspænding af muskler, meridianmassage, åndedrætsteknikker og også tager udgangspunkt i akupressur og zoneterapi, for at give dig en effektiv og dybdegående behandling.

Her fortæller Marcus Heller, som er en af grundlæggerne for TOTUM kropsterapi uddannelsen, om hvad en kropsterapeutisk behandling går ud på.

Afkod dine krops signaler og lær dig selv bedre at kende gennem kropsterapi.

I kropterapi arbejder jeg med bevidsthed omkring sammenhængen mellem dine følelser og tanker. Kroppen skelner ikke mellem konkrete/fysiske problemer og følelsesmæssige problemer. I kropsterapi sætter vi farten ned for en stund, så du bliver bevidst om hvad der foregår inde i dig og du får aktiveret din sansning. Kort fortalt handler det om at du giver dig selv lov til at lytte. Det er typisk i det høje hverdagstempo, at du overhører din krops signaler og ikke får stoppet op og rettet til, inden kroppen eller sindet gør ondt med smerter og stress.

Din krop fortæller sandheden

Kropsterapi er ikke så meget anderledes end samtaleterapi, der er dog en lille forskel. Kroppen lyver ikke og vil derfor altid være ærlig omkring hvordan du har det. Vi kan tænke os til at vi har det da helt “ok”, og finde en masse gode forklaringer på hvordan vi har det  – men kroppen vil i sine bevægelser og udtryk vise hvordan du reelt har det.

Din krop fortæller din personlige historie. Den fortæller hvilke situationer du er udfordret i og hvor dine styrker er. Basalt handler kropsterapi om at sanse indad. I dag kan det være svært for mange at sanse indad – da vi hele tiden bliver mindet om verden uden for os selv, gennem sociale medier, tv mm. og vi kører i højt tempo fordi fornemmelsen af at vi skal nå noget eller være hurtigere hele tiden sidder i baghovedet. I kropsterapi sætter vi farten ned og du får plads til at sanse indad. Du sanser indad i din fortælling om og tanker om dig selv, og om det er noget du har lyst til at fortsætte med, eller om der er noget du gerne vil gøre anderledes.

Book en tid til kropsterapi

En behandling varer 60 minutter og koster 650 kroner

Ja tak – jeg vil gerne have en tid til kropsterapi

Du er i centrum

I alle behandlinger er det den enkelte klients behov der er i centrum. Det er dig og dine behov jeg tager udgangspunkt i, i selve behandlingen. Jeg ser på hvor du er i livet og hvad du har med i bagagen – med det udgangspunkt, at din krop afspejler dit liv, både fysisk som psykisk.

Formålet med den kropsterapeutiske behandling er at løse årsagen til dine symptomer. Årsagen til at du har smerter i f.eks. lænden, betyder ikke at årsagen nødvendigvis sidder samme sted som smerten.

En  behandling kan hos nogle vække følelser i form af  vrede, latter, gråd, stivhed, rystelser, skælven, råb og andre følelsesmæssige udtryk, fordi kroppen har fået lov til at udtrykke sig under en behandling. Mange vil dog ofte føle sig lettere og mere frie i kroppen efter en behandling. Dette kan føles om mere psykisk og fysisk overskud fordi dine blokeringer i kroppen er blev løsnet eller fjernet og der er skabt et større frirum. Kroppen har fået lov til at fortælle sin historie og dermed “lettet sit hjerte”.

Kropsterapeut Tanja Bengaard - Kropsterapi i Slagelse

Sådan foregår en behandling hos mig

Selve behandlingen starter med en kort samtale, hvor vi sammen sporer os ind på hvilke problematikker, du står med og hvad jeg skal være særligt opmærksom på i behandlingen.

Herefter foregår resten af din behandling på min briks, hvor du ligger under et tæppe i undertøj. Under selve behandlingen vil jeg have særligt fokus på dit åndedræt, da det nemlig er med til at forene kroppen fysisk og psykisk. Fokus på åndedrættet hjælper også mig som behandler med at kunne komme dybere ned i spændinger og blokeringer.

Kropsterapi behandling af skulder, ryg og nakke

Personer i alle aldre kan have gavn af kropsterapi.

Kropsterapi kan f.eks. gavne ved:

  • Symptomer på stress

  • Hvis du har muskel- og ledsmerter eller ømhed i kroppen.

  • Smerter i ryg, skuldre og nakken

  • Træthed

  • Hovedpine og migræne

  • Fordøjelsesproblemer

  • Tankemylder og bekymringer

  • Depression

  • Søvnløshed

  • + meget andet

Enkelt behandling

650 kroner

60 minutter

Find ledig tid

Jeg har haft ondt i ryggen i så mange år, at jeg slet ikke kan huske hvordan det føles ikke at have ondt. Nu har jeg været til ca 12-15 behandlinger hos Tanja, og jeg har ingen rygsmerter lige nu. Der er ro i min ryg, ingen smerter. Har prøvet utallige behandlere, både fra den medicinske verden og fra den alternative verden. Ingen har formået at gøre det Tanja har gjort for mig. Jeg er fan..! Går du og har ondt, så book en tid hos Tanja. Hun formår at mærke hvor du er. Hun tænker ud af boksen for at hjælpe dig, hun har evner ud over det sædvanlige

Heidi Gabrielsen

En oplevelse af AFSTRESSNING,INDREGLÆDE og RO! Ved tryk og beroligende massage, gennem små samtaler med respekt for den enkelte, hjælper Tanja dig gennem en start på en ny drejning: omdrejningspunktet er dig, og dit stik trækkes! Omverdenen forsvinder i duftnoter fra auraspray og guidance.

Louise Høj Larsen

Tanja er en super kompetent og erfaren behandler. Hun får mine varmeste anbefalinger. Tanja møder det hele menneske og hjælper dig, der hvor du er. Hun har stor erfaring med stress behandling.

Lise Bøgsted

Tanja er ægte empatisk og super dygtig. Hun forstår at finde lige akkurat det punkt, som gør allermest ondt på både krop og sjæl og på sin helt egen, rolige facon får hun bearbejdet din krop fra a-z så du går derfra fuldstændig afslappet.

Susanne Jaqué