Hjerterummet v/Tanja Bengaard

Kropsterapi i hjertet af Slagelse

Selve kropsterapien er en dybdegående forløsende massageform, der kombinerer afspænding af muskler, meridianmassage, åndedrætsteknikker og også tager udgangspunkt i akupressur og zoneterapi, for at give dig en effektiv og dybdegående behandling.

Kropsterapi er arbejde med kroppen
der forener det fysiske med dine følelser.

Når kroppen ikke er i harmoni, kan den have svært ved at hele sig selv. Disse ubalancer kan vise sig som smerte i bindevæv, muskler, knogler, organer osv., og kan også føles som stress, mangel på energi og/eller nedtrykthed.

Kropsterapi og angst

Angst er en naturlig reaktion, som kroppen har på stressende situationer. Men for nogle mennesker kan angsten blive overvældende og hindre dem i at leve et fuldt og tilfredsstillende liv. Kropsterapi kan hjælpe med at adressere og lindre symptomerne på angst ved at arbejde gennem kroppen. Ved at fokusere på kroppens fysiske oplevelser, kan kropsterapi hjælpe med at opbygge en dybere forbindelse mellem krop og sind, hvilket kan hjælpe med at afhjælpe angst.  

En session kan inkludere dyb vejrtrækning, arbejde kropsbevidsthed, og afspændingsteknikker, som giver dig ro i sindet og lindrer dine muskelspændinger, som ofte er forbundet med angst. Ved at arbejde gennem kroppen, kan du opleve mere ro i kroppen. Ofte hører jeg at mine klienter nævner at de oplever at der blev mere plads og frihed i kroppen.  

Stress og Kropsterapi  

I vores travle verden er stress blevet en næsten uundgåelig del af livet. Kropsterapi giver dig en mulighed for at sætte farten ned, trække vejret dybt, og du kan slippe for den uro der er i kroppen. Det er en invitation til at tage et pusterum fra den travle hverdag. Det er en måde hvorpå du kan genoplade batterierne og du lærer at tolke din krops signaler i forhold til den  stress du oplever, hvilket kan hjælpe med at forhindre langvarig spænding og udmattelse og give dig overskuddet og velværen tilbage i hverdagen.  

En behandling kan inkludere øvelser i indre sansning, afspænding, og afspænding af opspændte muskler. Den pulserende massage reducere stresshormonerne i din krop og fremme en følelse af ro og velvære. Ved at opnå en dybere forståelse af, hvordan stress påvirker kroppen, kan du også bedre forstå hvad der driver din stress og hvordan du kan navigere gennem stress på en sundere måde.

Dét siger mine kunder om kropsterapi

Jeg har haft ondt i ryggen i så mange år, at jeg slet ikke kan huske hvordan det føles ikke at have ondt.

Nu har jeg været til ca 12-15 behandlinger hos Tanja, og jeg har ingen rygsmerter lige nu. Der er ro i min ryg, ingen smerter.
Heidi - kropsterapi klient hos Tanja Bengaard
Heidi Gabrielsen
Tanja er et utroligt behageligt menneske der kan hjælpe når livet er svært og ikke til at forstå.

At Tanja arbejder med både krop og sind, gennem professionel samtale og på briksen, betyder at du går ud fra hendes rum med ro og velbehag på trods af alt det du kom ind med... mine varmeste anbefalinger herfra.
Rita Petersen
Tanja er ægte empatisk og super dygtig.

Hun forstår at finde lige akkurat det punkt, som gør allermest ondt på både krop og sjæl og på sin helt egen, rolige facon får hun bearbejdet din krop fra a-z så du går derfra fuldstændig afslappet.
Susanne Jaqué

Kropsterapi priser

Kropsterapi

650 kr
  • 60 minutter

Afkod dine krops signaler og lær dig selv bedre at kende gennem kropsterapi.

I kropterapi arbejder jeg med bevidsthed omkring sammenhængen mellem dine følelser og tanker. Kroppen skelner ikke mellem konkrete/fysiske problemer og følelsesmæssige problemer. I kropsterapi sætter vi farten ned for en stund, så du bliver bevidst om hvad der foregår inde i dig og du får aktiveret din sansning. Kort fortalt handler det om at du giver dig selv lov til at lytte. Det er typisk i det høje hverdagstempo, at du overhører din krops signaler og ikke får stoppet op og rettet til, inden kroppen eller sindet gør ondt med smerter og stress.

Din krop fortæller sandheden

Kropsterapi er ikke så meget anderledes end samtaleterapi, der er dog en lille forskel. Kroppen lyver ikke og vil derfor altid være ærlig omkring hvordan du har det. Vi kan tænke os til at vi har det da helt “ok”, og finde en masse gode forklaringer på hvordan vi har det  – men kroppen vil i sine bevægelser og udtryk vise hvordan du reelt har det.

Din krop fortæller din personlige historie. Den fortæller hvilke situationer du er udfordret i og hvor dine styrker er. Basalt handler kropsterapi om at sanse indad. I dag kan det være svært for mange at sanse indad – da vi hele tiden bliver mindet om verden uden for os selv, gennem sociale medier, tv mm. og vi kører i højt tempo fordi fornemmelsen af at vi skal nå noget eller være hurtigere hele tiden sidder i baghovedet. I kropsterapi sætter vi farten ned og du får plads til at sanse indad. Du sanser indad i din fortælling om og tanker om dig selv, og om det er noget du har lyst til at fortsætte med, eller om der er noget du gerne vil gøre anderledes.

Du er i centrum

I alle behandlinger er det den enkelte klients behov der er i centrum. Det er dig og dine behov jeg tager udgangspunkt i, i selve behandlingen. Jeg ser på hvor du er i livet og hvad du har med i bagagen – med det udgangspunkt, at din krop afspejler dit liv, både fysisk som psykisk.

Formålet med den kropsterapeutiske behandling er at løse årsagen til dine symptomer. Årsagen til at du har smerter i f.eks. lænden, betyder ikke at årsagen nødvendigvis sidder samme sted som smerten.

En  behandling kan hos nogle vække følelser i form af  vrede, latter, gråd, stivhed, rystelser, skælven, råb og andre følelsesmæssige udtryk, fordi kroppen har fået lov til at udtrykke sig under en behandling.

Mange vil dog ofte føle sig lettere og mere frie i kroppen efter en behandling. Dette kan føles om mere psykisk og fysisk overskud fordi dine blokeringer i kroppen er blev løsnet eller fjernet og der er skabt et større frirum.

Kroppen har fået lov til at fortælle sin historie og dermed “lettet sit hjerte”.

Kropsterapeut Tanja Bengaard - Kropsterapi i Slagelse

Sådan foregår en kropsterapibehandling hos mig

Selve behandlingen starter med en kort samtale, hvor vi sammen sporer os ind på hvilke problematikker,
du står med og hvad jeg skal være særligt opmærksom på i behandlingen.

Herefter foregår resten af din behandling på min briks, hvor du ligger under et tæppe i undertøj. Under selve behandlingen vil jeg have særligt fokus på dit åndedræt, da det nemlig er med til at forene kroppen fysisk og psykisk. Fokus på åndedrættet hjælper også mig som behandler med at kunne komme dybere ned i spændinger og blokeringer.

Personer i alle aldre kan have gavn af kropsterapi.

Kropsterapi kan f.eks. gavne ved:

Skal du prøve om kropsterapi er noget for dig?

Book en tid og se, om du kan have glæde af kropsterapi 

Skab plads til dig selv i en travl hverdag ❤️

Få et ugentlige skub mod indre ro med #MandagsMotivation – en lille kort mail, hver mandag, som kan være med til at skabe ro forud for din kommende uge.