Hjerterummet v/Tanja Bengaard

Om Tanja

Jeg brænder for at hjælpe folk med at finde og skabe deres egen power gennem oplysning, vejledning, og support.

Min mission

Min mission handler om at skabe og finde sine egen power gennem oplysning, vejledning og support. Der er ikke noget quickfix eller en magisk pille. Du er den magiske pille! Du kan sætte dig selv fri og  hele dig selv, når du får den rette støtte og har de rette værktøjer. Det gælder både på det fysiske men også på det mentale plan.

Værktøjerne deler jeg gennem mit arbejde som TOTUM kropsterapeut, Komplementær Hormonterapeut, Shadowfacilitator, blogindlæg,  1:1 vejledning og forløb. Min tilgang er holistisk og tager udgangspunkt i både Traditionel Kinesisk Medicin og “Functional Medicine” tankegangen. Her er det primære formål at genoprette kontakt til kroppen ved at så på årsagen til at du har få et det dårligt.

Glade kvinder

Kropsterapi

Kropsterapi er et værktøj til at skabe en dybere kontakt med din egen krop. Det er forskelligt hvad mine klienter oplever under og efter en behandling. Mange fortæller om mere ro i kroppen, kontakt til følelser der var gemt væk og  færre smerter. Nogle kalder det for ah-a opelvelse, andre bliver dybt rørte over at få kontakt til sig selv på en måde de ikke har haft kontakt til sig selv i mange år. I kropsterapi arbejder vi med at skabe sammenhæng mellem krop, tanke og føleser ved at løsne spændinger bag symptomerne i kroppen og skabe ro i nervesystemet. Kropsterapi kan afhjælpe fysiske smerter, arbejde med uhensigtsmæssige overlevelsesstrategier (udviklingstraumer) og hjælpe dig med at skabe bevidsthed, så du kan vælge anderledes end du gør i dag.

Selve ordet kropsterapi er  en bred, samlet betegnelse for professionelt terapeutisk arbejde med kroppen.

smerter i ryggen lænden behandling kropsterapi

Hormonterapi

Her er jeg din detektiv og hjælper dig med at forstå hvad kroppen fortæller dig. Vi dykker ned i  hvad årsagen til dine symptomer, hormonelle udfordringer og sygdom kan være. Jeg udarbejder en behandlingsplan ud fra dette. Jeg bruger ofte DUTCH testen som supplement, når det gælder hormonelle problemer og stress, for at finde den underliggende årsag.

Jeg har specialiseret mig i Polycystisk Ovarie Syndrom og  min passion er at hjælpe kvinder med PCOS til at få det bedre og forstå at det det er en tilstand de kan bevæge sig ud af.

Min vej til at blive Kropsterapeut , Komplementær Hormonterapeut og Shadowfacilitator i Slagelse:

Jeg har arbejdet med mennesker og sundhed helt siden 2006, hvor jeg blev nyuddannet bioanalytiker. For mig var det virkelig spændende at dykke ned i kroppens biokemi og kunne hjælpe syge mennesker med at blive raske – selv om det var i kulissen i laboratoriet.

På et tidspunkt var jeg forundret over hvordan vores moderne sygehusvæsen fungerer. Jeg syntes at der var noget holistisk tænkning der manglede i forhold til alle de ting vores sundhedsvæsenet kan i dag. Jeg blev betaget af hvordan vi selv kan være med til at skabe os et bedre helbred og arbejde med de årsager der skaber sygdom. For mig var det også vigtigt at jeg ikke bare vare hokus pokus, men en evidensbaseret tilgang.

Det var min egen sygemelding med stress både i 2013 og 2015 der fik mig til at indse, at jeg gerne vil prøve noget andet end bioanalytikerfaget og derfor valgte jeg i 2015 at læse til Komplementær Hormonterapeut hos Caroline Fibæk. I 2017  da jeg blev færdig lavede jeg et totalt u-urn og bytte bioanalytikerfaget ud med min hjertesag som hormonteraeput og åbne  klinikken i Slagelse.

At nå dertil hvor jeg er i dag har været en flereårig process og har også givet flere uddannelser med på vej. Bl.a. TOTUM Kropsterapeut uddannelsen med MasterClass oveni, samt Shadowfacilitator uddannelsen hos Pernille Melsted.

Der har været mange læredomme, udfordringer, tårer og grin undervejs – men jeg er glad for at være der hvor jeg er landet nu. For her kan jeg være mig. Og ja jeg er da stadig udfordret personligt nogle gange, for ingen er perfekte. Men jeg har værktøjerne til at kunne hjælpe mig selv op igen og jeg har lært at sårbarhed åbner en helt ny dør der hedder hjælp fra andre og at jeg som menneske har værdi og muligheden for at vælge min sti.

Uddannelser

Kurser

Herudover

Skab plads til dig selv i en travl hverdag ❤️

Få et ugentlige skub mod indre ro med #MandagsMotivation – en lille kort mail, hver mandag, som kan være med til at skabe ro forud for din kommende uge.