Hjerterummet v/Tanja Bengaard

At spise mindre og træne mere fungerer ikke for kvinder med PCOS!

Har din læge fortalt dig, at du skal “bare spise mindre og motionere mere”? – Måske har du prøvet dette, uden succes og tænker – hvorfor fanden kan virker det ikke?

Vægttab handler ikke kun om hvor mange kalorier du indtager. Det handler også om meget andet. Hvis du indtager for få kalorierne, vil din krop gøre alt for at holde fast i de fedtdepoter du har. Hvis du laver for meget aerob træning, kan det hæve dine stresshormoner. I den sidste ende vil det få dig til at føle dig træt og du tager mere på i vægt.

Mangel på vægttab hænger sammen med insulinresistens

👉🏻Største delen af kvinder med PCOS har en vis grad af insulinresistens. Ved at mindske insulinresistensen, så øges chancerne for:

  • regelmæssige menstruation
  • få ægløsning
  • opnå et vægttab
  • sige farvel til uønsket hårvækst og uren hud

👉🏻Hvordan skal jeg så gøre for at få det bedre når du det første ikke virkede? Det bedste du kan gøre er at du øger din fedtforbrænding, kombineret med at du give dig selv pauser fra at spise (intermitted fasting)- Det vil gøre at du bruger energi fra dine fedtdepoter og dermed vil du tabe dig.

Keto er hot i disse dage, MEN du kan gøre dette uden at følge en Keto-diæt. Den diæt fungerer dog godt for nogle kvinder. Mange kan lide Keto diæten, fordi den giver faste rammer og tryghed. Det kan du også sagtens uden en keto-diæt.

Skal du have hjælp til at komme ud af PCOS og også opnå vægttab?

Vi er alle unikke – og har dermed også forskellige behov. Det bedste du kan gøre er, at finde en langsigtet strategi du kan holde. At gå på kur eller en diæt fungerer bare ikke, fordi det ikke er holdbart.

Jeg brænder for at hjælpe kvinder med at finde deres vej ud af PCOS – frem for at bruge one size fits all modellen.

Jeg er i gang med at lave et online forløb der hedder “Farvel til PCOS” og her vil det være muligt for dig at finde de bagvedlæggende årsager til din PCOS og hjælp til at arbejde med dem. For ud over insulinresistens, har inflammation, stress, fordøjelse og din leverafgiftning også noget med din PCOS at gøre.

Picture of Tanja Bengaard

Tanja Bengaard

Jeg brænder for at hjælpe folk med at finde og skabe deres egen power gennem oplysning, vejledning, og support. Det gør jeg gennem kropsterapi og hormonterapi - og så er jeg også ved at uddanne mig til psykoterapeut. Velkommen til min side - du skal være meget velkommen til at klikke dig rundt.

Skab plads til dig selv i en travl hverdag ❤️

Få et ugentlige skub mod indre ro med #MandagsMotivation – en lille kort mail, hver mandag, som kan være med til at skabe ro forud for din kommende uge.