Hjerterummet v/Tanja Bengaard

Velkommen til Kriseramt

– en podcast som udforsker vendepunkter og kriser i vores liv. 

Jeg er Tanja Bengaard og jeg er enormt nysgerrig og passioneret omkring krop og følelser. Hvordan vi bliver formet som menneske og hvordan vi kan bryde gentagelsesmønstre og traumer, der skaber stress i vores liv.

Derfor har jeg skabt Kriseramt – en podcast hvor jeg udforsker de temaer der kan skabe kriser i vores liv. Ind imellem får besøg af eksperter der deler deres viden omkring kriser og håndtering af disse.  Så hvis du, ligesom jeg er nysgerrig på de følelser og den adfærd der driver os som menneske og hvad der sker når vi oplever en krise i vores liv, så er du kommet til det helt rigtige sted. 

Nogle gange er det begivenheder der sætter krisen i gang, så som uddannelsesvalg, at få børn, at blive gift eller skilt, en jobskifte, en fyring, sygdom eller et dødsfald.

– andre gange er det et underliggende tema, at vi ikke er tilfredse med det liv vi lever og har en fornemmelse af at vi ønsker tingene anderledes, selvom føler vi burde være lykkelige. 

Hvorfor er der så mange lider af angst,stress og depression?

– Hvilken sammenhæng har det mellem vores opvækst og kan det spores endnu længere tilbage end dertil? 

For stressbelastning kan gå i arv. Ifølge videnskaben kan både forstadierne til æg- og sædceller blive præget af hændelser der kan påvirke det barn der bliver født senere hen. 

Og hvordan spejler kroppen det liv vi har levet – og hvordan viser kroppen os, i hvilken udviklingsfase af livet vi sidder fast i – og hvordan kan vi komme videre?

Meget selvudvikling  handler i dag om at vi skal se mere positivt på alting og at vi skal være et bedre menneske ved at fortrænge de negative følelser og dårlige tanker med kognitive værktøjer, meditationer og spiritualitet. 

I denne podcast vil jeg også gerne udforske  det uelskede, ucharmerende, undertrykte, fornægtede, skjulte og grimme i os selv, der kan være med til at udløse en livskrise, men også få os til at handle uhensigtsmæssigt, fordi vi træffer ubevidste valg, der driver os rundt i manegen og hindrer os i at leve det liv vi ønsker at leve. 

Jeg tror på, for at vi kan få et sundt, balanceret og bedre liv kræver at vi er bevidste om hvad der gør os til det menneske vi nu engang er – på både godt og ondt. At vi tør at se os selv i øjnene selvom det kan være ubehageligt at opdage det vi ikke kan lide ved os selv – og at vi anerkender den historie vi har med os i bagagen. Det kræver at vi omfavner os selv som helhed. 

Jeg har gennem de seneste år arbejdet med de her temaer, både hos mig selv, men også klienter, så de kunne opnå større selvaccept, større viden om kroppens sammenhænge og mere helhed i krop og psyke. Jeg har fundet inspiration til emner i denne podcast fra min baggrund som kropsterapeut og shadowfacilitator, men også fra bøger, artikler og podcasts og dermed skabt podcasten Kriseramt, så du også kan blive inspireret.

Jeg håber at du gennem denne podcast kan få nogle aha oplevelser og lærer dig selv at bedre at kende og forstår hvorfor du er det menneske du er i dag og kommer i kontakt med  din egen skaberkraft, så du kan komme hjem til dig selv. – Og jeg håber også at kunne belyse hvordan vores krop, tanker og sjæl hænger sammen. 

Min mission med Kriseramt er at inspirere dig til mærke dig selv og blive mere bevidst om din krop og dit sind. Måske er din krop og psyke kommet ud af balance efter perioder med stress, traume, for stort arbejdspres, dårlig ernæring eller andet. Du trives bedst når du behandler dig selv med omtanke og kærlighed både gennem gode valg i dit liv der nærer dig både på det fysiske og sjælelige plan.Du er skaberen af dit liv – og jeg glæder mig vildt meget til at tale om hvordan vi kan tage vores egen power tilbage. 

Jeg håber du vil abonnere på min podcast. Tak fordi du lytter med.

Kh

Tanja Bengaard – TOTUM Kropsterapeut

-Læs mere om Tanja her <—

Picture of Tanja Bengaard

Tanja Bengaard

Jeg brænder for at hjælpe folk med at finde og skabe deres egen power gennem oplysning, vejledning, og support. Det gør jeg gennem kropsterapi og hormonterapi - og så er jeg også ved at uddanne mig til psykoterapeut. Velkommen til min side - du skal være meget velkommen til at klikke dig rundt.

Skab plads til dig selv i en travl hverdag ❤️

Få et ugentlige skub mod indre ro med #MandagsMotivation – en lille kort mail, hver mandag, som kan være med til at skabe ro forud for din kommende uge.