Hjerterummet v/Tanja Bengaard

Åndedræt – få ro i kroppen

Det siges at et menneske kan klare sig uden mad i 3 uger og uden vand i 3 dage, men kun i 3 minutter uden ilt.

Du får en  øvelse af mig længere nede i indlægget, som hjælper dig med at berolige dit nervesystem – så læs videre!

Har du nogensinde tænkt over hvordan du trækker vejret, og om der plads til dig i din krop?

Inden jeg startede på kropsterapeut-uddannelsen lagde jeg faktisk ikke mærke til hvordan min vejrtrækning var.

Nu ved jeg, at når jeg er presset i min hverdag, så lukker min krop og vejrtrækningen ned og den foregår kun i min øvre halvdel af min brystkasse.

Mit nervesystem er helt hypet og jeg glemmer at fortælle min krop, at det er helt i orden at slappe af.

Du gør det helt automatisk

Generelt trækker du vejret 20.000 gange i gennemsnit hver dag og det sker helt automatisk.

Vi tænker ikke rigtigt over at vi trækker vejret eller hvordan vi trækker vejret, men det er den vigtigste funktion af alle i kroppen. Uden ilt gennem vejrtrækning holder hjertet op med at slå.

Mange af de klienter jeg møder i min klinik, har svært ved at trække vejret. Åndedrættet er rigtig vigtig for din trivsel.

Vores nervesystem og åndedræt er koblet direkte sammen og kan bruges som et trivselsbarometer. Har du svært ved at ånde ind kan det afspejle frygt, som gør at det er svært at tage livet ind og modsat, har du svært ved at ånde ud kan det skyldes ophobet vrede, som ikke er blevet udtrykt.

Bliv mere afslappet med denne øvelse

Hvis vi gerne vil stresse af og mærke os selv, er det rigtig vigtigt at have fokus på vejrtrækningen.

Din vejrtrækning fortæller om du er i en stresset tilstand eller i en afslappet tilstand i dit nervesystem og du kan sænke dit stressniveau og aktivere det beroligende nervesystem ved at bruge åndedrættet rigtigt.

Jeg anbefaler alle mine klienter, der kommer med stressrelaterede lidelser, at øve sig i at få en bedre vejrtrækning, der aktivere det beroligende nervesystem.

Prøv denne øvelse når du har svært ved at slippe hovedet og give dig hen til åndedrættet. Det beroliger dit nervesystem, mindsker din stress og hjælper dit åndedræt på vej.

Box breathing åndedrætsøvelse

Picture of Tanja Bengaard

Tanja Bengaard

Jeg brænder for at hjælpe folk med at finde og skabe deres egen power gennem oplysning, vejledning, og support. Det gør jeg gennem kropsterapi og hormonterapi - og så er jeg også ved at uddanne mig til psykoterapeut. Velkommen til min side - du skal være meget velkommen til at klikke dig rundt.

Skab plads til dig selv i en travl hverdag ❤️

Få et ugentlige skub mod indre ro med #MandagsMotivation – en lille kort mail, hver mandag, som kan være med til at skabe ro forud for din kommende uge.