Hvad er et hit til aftensmad hjemme hos jer?

Hos os er det tomatsuppe. Med 3 børn i alderen 5, 8 og 10 år er det ikke altid let at lave mad der falder i alles smag. Det er helt anderledes når det drejer sig om tomatsuppe. Alle er helt vilde med den og gryden bliver nærmest slikket for at få det sidste med. Det er her at børnene siger mmmmm og ikke åh nej, når jeg fortæller hvad aftensmaden står på i dag.

Du får opskriften på tomatsuppen her:

Ingredienser:

  • 2 gule løg
  • 1 rødløg
  • 2 spsk Balsamico
  • Kokosolie til at svitse løg i
  • 3 stængler blegselleri
  • 1/2 lille selleriknold
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 store gulerødder
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dusk basilikum
  • 3 store tomater
  • 300g mosede tomater i glas.
  • 1 spsk herbermare grøntsagsbouillion
  • 1 drys røget paprika
  • 1 drys tørret timian
  • 1 drys karry
  • salt og peber
  • 1 L vand
  • 1 pakke kikærtepasta (mine er købt i SuperBrugsen) eller andre pastaer

Sådan gør du:

  1. Skræl og hak løgene i store tern og svits dem i en stor tykbundet gryde sammen med lidt kokosolie ved middelvarme. Herefter tilsætter du balsamico og lader det koge ind i 5-10 minutter
  2. Imens løgene svitser stille og roligt i gryden skræller du gulerødder, skærer selleri,blegselleri , peberfrugt og tomater ud i større stykker og tilsætte dem når løgene er let gennemsigtige. Endeligt ikke brune.
  3. Tilsæt grøntagerne og svits dem sammen med løgene et øjeblik.
  4. Tilsæt vand,  mosede tomater og grøntsagsbouillion i gryden, samt krydderier. Lad det simre under låg i 20 minutter ind til alle grøntsagerne er møre.
  5. Kog suppenudler i en gryde for sig mens grøntsagerne simrer.
  6. Blend suppen med stavblender
  7. Tilsæt kikærtepasta til suppen og server

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>