Mit navn er Tanja Bengaard og jeg brænder for naturlig sundhed og at få kroppen i balance ved at finde årsagen til ubalancen. Jeg lærer mere og mere hver dag.

I mange år har jeg læst om sundhed, deltaget i forskellige forløb og læst et hav af bøger om ernæring, motion, søvn, livsglæde og brugt rigtig mange penge på vitaminer i min lokale helsekostbutik.

Blodprøvesvar er et af mine specialer som bioanalytiker og jeg har været autoriseret bioanalytiker siden januar 2006 hvor jeg har arbejdet på forskellige sygehuse rundt omkring i Region Sjælland.

Jeg har taget det første skridt i mod min drøm, hvor jeg kan hjælpe mig selv og andre mennesker til at få sig selv i naturlig balance. Alt den viden som jeg har tilegnet mig af interesse de seneste år, har jeg omdannet til noget spændende, nemlig alternativ behandler.

Jeg har læst til lægeeksamineret komplementær hormonterapeut hos Caroline Fibæk i to år. Det er en tværfaglig uddannelse hvor vi ser det hele menneske i behandlingen af krop og sind der hele tiden arbejder sammen. Herved kan jeg som hormonterapeut hjælpe mine klienter i balance fysisk, psykisk og biologisk, ved hjælp af naturlige behandlingsformer. I uddannelsen lærte jeg at navigere i den alternative samt konventionelle medicin, således at jeg kan vejlede mine klienter bedst muligt.

I dag er vores hverdag bygget op omkring travlehd og hele tidet at yde det maksimale. Det påvirker vores krop utroligt meget. Mange ubalancer i kroppen er hormonelt betinget og en af de faktorer der påvirker vores hormoner allermest er stress. Det har stor betydning for vores velbefindende og især også for kvinders fertilitet.

Jeg har selv været sygemeldt med stress og depression i en periode og jeg ved hvordan det er at ramme bunden og skulle kæmpe sig oven på igen. Derfor er det også vigtigt for mig at finde den rigtige balance mellem arbejde, familietid og egenomsorg for jeg har også lige en mand, 3 børn i alderen 10, 8 og 6 år og venner som jeg gerne vil pleje.

Jeg bor på Vestsjælland i en lille by tæt på Slagelse, hvor jeg skoven er ganske tæt på, hvor jeg elsker at gå tur med min lille hund, nusse med vores 2 katte.