Nogle dage har jeg brug for at jeg har noget tungt i maven. Mange spiser klassikeren fra mormors køkken – havregrød.  Jeg synes desværre ikke at det mætter helt godt nok og nogle gange har jeg bare brug for noget andet.

Nødderne her er også en god proteinkilde. Der er dog en del energi i den portion, fordi nødder også har en stor andel fedt. Derfor nøjes jeg med at spise en mindre portion i forhold til havregrød.

Nøddegrød til 2 personer

  • 1 dl cashewnødder
  • 1 dl mandler
  • 1 dl hasselnødder
  • 2 spsk rå kakao
  • 1spsk kokospalmesukker eller lidt stevia.
  • 1 banan
  • 1/2 dåse kokosmælk
  • 1 tsk kanel
  • lidt salt

Nødderne sættes i blød natten over. Dagen efter drænes vandet og nødderne skyldes.

Alle ingredienserne kommes i en god blender med power (jeg bruger vitamix) eller i en foodprocessor. Der blendes godt ind til blandingen har en ensartet og cremet konsistens.

Grøden varmes op i en lille kasserolles og toppes med frugt bær eller nødder. Du kan også give den en ekstra sjat mælk på toppen.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>