Hjerterummet v/Tanja Bengaard

Hvilke kosttilskud er gode ved PCOS?

Jeg får mange spørgsmål om hvilke kosttilskud der er gode at tage, for at få gang i ægløsningen igen ved PCOS, hvilke der kan hjælpe på blodsukkerubalancer osv.

Det kan jeg godt forstå, for det vil gøre alting lettere, hvis bare det enkelte kosttilskud kunne gøre forskellen.

Desværre er det bare ikke sådan, at et enkelt kosttilskud kan fikse det hele. PCOS er en tilstand og ikke en permanent diagnose, som skyldes arvelige faktorer samt din livsstil.

Du kan gøre noget ved din tilstand, men det kræver en indsats fra dig. Kosttilskud kan være dit hjælpemiddel til at få det bedre og få en mere regelmæssig cyklus.

Hos lægen bliver kvinder med PCOS ofte anbefalet at tage metformin og p-piller for at afhjælpe deres symptomer og gener. Desværre er det blot en maskering af symptomerne og når p-pillerne eller metforminen stoppes, så er alle symptomerne tilbage og endda nogle gange værre. 

Det der er vigtigt for dig med PCOS, så er det at finde rodårsagen til din tilstand. Her vil et bestemt kosttilskud, en bestemt motionsform eller udelukkelse af en bestemt fødevare ikke være løsningen. Der er ikke en bestemt ting der gør at du får det bedre, men en kombineret tilgang der kan hjælpe, og allerlettest, hvis du arbejder med rodårsagen. Når jeg har klienter med PCOS i min klinik, så er det en kombineret tilgang på både stress, kost, motionsvaner, søvn, kosttilskud mm. jeg ser på. For det er den samlede indsats der gør forskellen. Ikke kun en enkelt ting. 

De 4 måder jeg arbejder med PCOS på er ved at se om det skyldes insulinresistens, p-pille stop, inflammation eller stress. Når du fokuserer på rod årsagen og forstår hvilke mekanismer der er i spil, så kan du målrettet arbejde med det der har størst virkning for dig. Det vil være med til at faktisk kan gøre noget der fjerner dine symptomer. 

Tanja Bengaard

Tanja Bengaard

Jeg brænder for at hjælpe folk med at finde og skabe deres egen power gennem oplysning, vejledning, og support. Det gør jeg gennem kropsterapi og hormonterapi - og så er jeg også ved at uddanne mig til psykoterapeut. Velkommen til min side - du skal være meget velkommen til at klikke dig rundt.

Skab plads til dig selv i en travl hverdag ❤️

Få et ugentlige skub mod indre ro med #MandagsMotivation – en lille kort mail, hver mandag, som kan være med til at skabe ro forud for din kommende uge.