antiinflammatorisk grape gurkemeje juice

Jeg elsker når tingene er nemme at lave og det smager godt samtidig og ser fantastiske ud.

Denne juice indeholder få ingredientser og har mange gode fordele.

1: Gurkemeje er et af de mest essentielle antiinflammatorisk urter og den lille rod er også fuld af gode antioxidanter herunder curcumin som har en afgiftende effekt på kroppen. Gurkemeje dæmper også foodcravings og trøstespisning samt mild depression da påvirker serotoninbalancen positivt.

Det er en god ide at tilsætte en smule peber i juicen, da piperin i sort peber hæmmer den hurtige nedbrydning af curcumin i leveren. Herved får du mere glæde af det gode egenskaber.

2: Grapfrugt er rigtig godt mod insulinubalancer, da det indholder inositol og det omdannes til D-chiro-inositol, der påvirker cellernes insulinrespons og det kan være med til at sænke androgenniveauer og være med til at normalisere ovariernes funktion herunder ægsløsning. Så en rigtig god drik hvis man lider af PCOS.

Man skal dog ikke drikke for meget af det hvis man tager bestemte former for medicin som antidepressiver, beroligende medicin, epilepsimedicin eller lignende, da D-chiro-inositol fremmer leverens enzymaktivitet og dermed nedbrydningen af disse medikamenter.

 

Ingredienser:

  • 2 Gurkemejerod (eller så meget som du nu synes smager godt)
  • 1 grapefrugt
  • Et dryps kværnet sort peber

Fremgangsmåde:

Det hele juices i din juicer. Jeg bruger en slowjuicer og i den er det en god ide at tilsætte lidt vand når gurkemejeroden kommes i, da det helle ellers bliver en klistret masse i “sneglen” inde i juiceren. Ellers skal man skiftevis komme grapefrugt og gurkemeje i.

 

Jeg varierer også juicen nogle gange og kommer også spinat i. Det smager også mega godt og runder smagen af i forhold til citrussmagen.

Velbekomme 🙂

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>