I dag har jeg stået i køkkenet med min datter på 9 år og lavet påskeæg. Det er en hyggelig aktivitet og så er det nemt. Vi brugte ca. 30 minutter på at lave disse påskeæg.

Det skal du bruge:

  • 4 dl mandelmel ( Du kan selv male mandler til mel. Hvis du vil have lys marcipan skal det være af smuttede mandler)
  • 2 dl sukrin melis
  • 2 tsk mandel ekstrakt
  • 1 tsk rosenvand (kan undlades, men runder smagen godt af i marcipanen)
  • 1 pasteuriseret økologisk æggehvide ( du kan også bruge ¼ dl kikærtevand fra dåse til en vegansk version, men prøv dig frem i forhold til mængde).

Sådan gør du:

  • Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og kør rundt indtil du får en ensartet marcipanmasse.
  • Tril massen til marcipanæg. Vi vejede 10-12 gram af og brugte en æggeruller til at lave ensartede marcipanæg med
  • Dyp marcipanæggene i smeltet chokolade og pynt dem. Hvis du ikke vil opbevare marcipanæggene på køl, så er det en god ide at temperere chokoladen. Som pynt brugte vi hakkede mandler, tørrede morgenfrueblomster og kokos. Du kan også farve din kokosmel med gurkemeje, matcha eller blå spirulina for at få en masse flotte farver. Det gøres ved at blande kokosmel med f.eks. lidt matcha og tilsættes lidt vand. 

 

Comments are closed.